Ontmoeting tussen Basisschool ’t Ravelijn en de TU Delft

Foto: Ianus Keller
5 juni 2018, 23:05
Verlopen

WOUDRICHEM - In het kader van het cultuurmenu hebben de TU Delft en Basisschool ’t Ravelijn elkaar ontmoet op donderdag 31 mei in de Werf.

Het cultuurmenu is een jaarlijks nieuw cultuurprogramma beschikbaar voor alle basisscholen uit gemeenten Aalburg, Woudrichem en Werkendam, aangeboden door de BibliotheekCultuurPuntAltena. Voor groep 3 en 4 was er dit jaar het project Schooltas in samenwerking met de TU Delft. Ontwerper en docent aan de TU Delft, Ianus Keller, heeft het lesprogramma ontwikkeld. In een aantal lessen zijn de leerlingen aan de slag gegaan om een eigen schooltas te ontwerpen.

Studenten van de TU Delft hebben met deze ontwerpen, filmpjes en foto’s van de leerlingen, prototypes ontworpen en uitgevoerd. De BibliotheekCultuurPuntAltena heeft met de ontwerpen, filmpjes en prototypes van de tassen een tentoonstelling gemaakt op De Werf in Woudrichem. Leerlingen van groep 3 van Basisschool ’t Ravelijn hebben eerst samen met Ianus Keller gesproken over het project en daarna gezamenlijk de resultaten naar aanleiding van hun ontwerpen bekeken.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl