CDA Altena: “Stel een tuincoach aan om wateroverlast aan te pakken”

Foto: Pixabay
14 juni 2018, 18:36
Verlopen

ALTENA - Er moet een tuincoach komen om wateroverlast in de gemeente Werkendam aan te pakken; dat vindt CDA Altena.

Volgens de partij missen mensen de kennis, maar met wat kleine aanpassingen kan veel overlast voorkomen worden. In een brief aan het college van Werkendam stelt Otto van Breugel namens CDA Altena voor om een expert aan te stellen bij wie inwoners terecht kunnen met vragen over tuininrichting. Hij stelt dat het beter is om tuinbezitters goede voorlichting te geven dan hen te straffen wanneer hun tuin te veel betegeld is.

Wanneer burgers hun tuin willen aanpassen moeten ze gratis deze tuincoach kunnen inhuren die advies geeft hoe deze het best vergroend kan worden. Ook moeten inwoners volgens Van Breugel beloond worden als ze aanpassingen willen doen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl