Dorpsconcert Brassband Kunst en Vriendschap Meeuwen

Foto: Brassband Kunst en Vriendschap Meeuwen
17 juni 2018, 10:10
Verlopen

MEEUWEN - Brassband Kunst en Vriendschap uit Meeuwen onder leiding van Henk van Loon nodigt u uit op hun concertavond op 23 juni. Een gezellig dorpsconcert onder het genot van een hapje en drankje.

Deze avond wordt een gevarieerd programma voor u gespeeld. Een van de werken is ‘Napoleon on the Alps’. Dit prachtige werk is gebaseerd op het bekende olieverf schilderij van Jaques Louis David ‘Napoleon crossing the Alps’. Het eerste deel van dit muziekwerk vertelt het verhaal dat Napoleon de grootte St. Bernardpas nadert en de besneeuwde toppen in de verte ziet opdoemen om de oversteek te maken. In het tweede deel komt met een heroïsch thema de grote leider het toneel op. Hierin herkent u Beethoven’s Symfonie nr. 3 The Eroica. Het derde deel beschrijft Napoleon’s gedrevenheid om het Franse Imperium over de hele wereld uit te breiden.

Samen met de jeugdleden zal Little Suite for Brass van Malcom Arnold uitgevoerd worden. Dit fantasierijke werkje bestaat uit een Fanfare, Siziliano en een uitbundige Rondo. U bent van harte welkom op zaterdag 23 juni 2018 in Dorpshuis Meeuwen, Dorpsstraat 28 te Meeuwen. De aanvang van de avond is 20.00 uur. De zaal gaat om 19.30 uur open.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl