Nieuwe expositie in het Visserijmuseum

Foto: Frans Dansen
25 juni 2018, 08:00
Verlopen

WOUDRICHEM - Op 23 juni om 11.00 uur heeft de vestinggouvernante Beppie ten Böhmer een nieuwe expositie geopend in het Visserij- en Cultuurhistorisch museum in Woudrichem van de kindertekeningen die zijn gemaakt n.a.v. de schoolbezoeken van de Erfgoedbrabant projecten Jet en Jan en Overgisteren.

Ruim 33 exposanten met broertjes, zusjes, ouders en grootouders waren aanwezig om hun tekening te bekijken. In totaal hebben dit schooljaar ruim 500 kinderen van 12 verschillende basisscholen uit het Land van Altena dit enige Riviervisserijmuseum van Nederland bezocht.

Naast het levend museum, de zeilmakercursussen, de nettenbreicursussen heeft het museum een nieuw schoolproject ontwikkeld voor kinderen van 10+ over het Visrecht. Het is de bedoeling dat dit project in het nieuwe schooljaar wordt aangeboden aan de kinderen van groep 7 en 8 van de basisscholen en de brugklas van het voortgezet onderwijs in het Land van Altena. Het project bestaat uit een handleiding, 6 lessen, een digitale tijdlijn van 1362-2062, excursies in de regio en het Poortersspel.

 

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl