De Slag om Altena komt er aan!

Foto: HEERENVANALTENA.NL
1 juli 2018, 14:02
Verlopen

ALMKERK - De Slag om Altena staat geheel in het teken van Altena in de middeleeuwen. Op de plek van de oude burcht aan de overkant van het Golfpark in Almkerk zal in het weekend van 14 en 15 Juli een groot middeleeuws kampement komen.

Het gehele weekend van 14 en 15 juli kunnen bezoekers kijken hoe er in de middeleeuwen geleefd werd. Behalve verschillende middeleeuwse groepen en ambachten zal er ook een roofvogelshow zijn, een verhalenverteller, boogschieten, zwaardvechtworkshops en zelfs een grote paardenshow. Het grote hoogtepunt is uiteraard de Slag om Altena zelf! Volledig bepantserde en gewapende ridders zullen de strijd aan gaan om de belegering uit 1393 na te spelen. Toendertijd liep het voor Altena slecht af, maar met de gezamenlijke kracht van Woudrichem, Werkendam en Aalburg kunnen ze dit keer overwinnen.

Schaar jij je ook onder de banieren van Altena? Stort jezelf dan in middeleeuwse sferen op 14 en 15 juli. Je bent welkom bij Hoekje 3 in Almkerk. Op zaterdag 14 juli zijn de openingstijden van 11:00 tot 19:00 uur en op zondag 15 juli van 11:00 tot 17:00 uur. Meer informatie is te lezen op www.heerenvanaltena.nl of via de Facebook pagina.

Neem alvast een voorproefje met de reportage van Altena TV:

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl