Koninklijke onderscheiding voor Woudrichemse Peter Baks

Foto: Britta Alink
1 juli 2018, 13:16
Verlopen

WOUDRICHEM - Geheel onverwacht ontving Peter Baks uit handen van burgemeester Noordergraaf van Woudrichem een koninklijke onderscheiding tijdens een bijeenkomst van het Stadsgidsengilde in de Teerkamer.

Na een inleiding van Noordergraaf op uitnodiging van de diverse erfgoed organisaties in Altena was het voor Peter Baks een enorme verrassing gedecoreerd te worden. Zeer uitzonderlijk is het dat het volledige bestuur van het Stadgidsengilde nu bestaat uit gedecoreerden.

Peter Baks ontving zijn onderscheiding voor zijn talrijke inzet op vrijwillige basis voor diverse verenigingen en stichtingen. Zo is Baks bestuurslid bij onder andere het Stadsgidsengilde, Zalmvisserskoor Ongestaagd, de Historische Stadshaven en Stichting Boven ’t Gat. Daarnaast is Baks betrokken bij de ontwikkeling van een leskist voor basisschoolleerlingen, doet onderzoek naar de geschiedenis van de Martinustoren en zet zich in voor de maritieme educatie van jeugdigen en volwassenen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl