Wees alert op de waterkwaliteit van zwemlocaties

Foto: freeimages.com
8 juli 2018, 19:09
Verlopen

ALTENA - Met het aanhoudende warme weer is het heerlijk om verkoeling te zoeken in het water. Altena kent een aantal mooie zwemlocaties, maar Waterschap Rivierenland benadrukt om alert te zijn op de waterkwaliteit. Er is dit seizoen al blauwalg gesignaleerd.

Bij droog en warm weer kan de waterkwaliteit achteruit gaan. Daarom benadrukt Waterschap Rivierenland om alleen te zwemmen in officiële zwemlocaties. Daar controleert het waterschap in de zomer regelmatig de waterkwaliteit, om bijvoorbeeld blauwalg op tijd te signaleren. Op dit moment staat er in Altena een waarschuwing voor blauwalgen in de zwemplas bij de Kurenpolder en in de Put in Uppel.

Kijk op de website www.zwemwater.nl voor een overzicht van officiële zwemlocaties en de meest recente informatie over de kwaliteit van het zwemwater.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl