4e editie Biesbosch Challenge op 8 en 9 september

Foto: Stichting Biesbosch Challenge
10 juli 2018, 23:45
Verlopen

REGIO - Alle sportievelingen kunnen zich gaan verheugen op de 4e editie van de Biesbosch Challenge. Dit evenement zal gehouden worden op 8 en 9 september. Dit jaar ontdek je een nieuw stuk van de Brabantse Biesbosch en het natuurgebied tussen Hank, Werkendam en Woudrichem.

Tijdens de races moeten teams van 2 personen non-stop een traject op eigen kracht afleggen, waar men onderweg natuurlijke en opgebouwde hindernissen tegenkomt. De organisatie verschaft de deelnemers een kaart met daarop ingetekend de punten waar men langs moet. De teams moeten middels navigatie zoveel mogelijk checkpoints (cp’s) en verplichte punten verzamelen. Het team met de meeste cp’s en de snelste tijd wint de wedstrijd. Het spreekt voor zich dat kracht, uithoudingsvermogen, souplesse en doorzettingsvermogen nodig zijn om de finish te halen. Onderdelen in het parcours zijn: lopen, fietsen, steppen en kanoën. Ook dit jaar wordt er gestart en finisht vanuit recreatiepark De Kurenpolder in Hank.

Sporten is gezond en dit wil men ook als Team Biesbosch Challenge extra promoten. Daarom organiseert men naast de challenge op 9 september 2018 ook een ouder en kind challenge op zaterdag 8 september. Kinderen tussen de 8 en 15 kunnen deelnemen, samen met een ouder. De challenge duurt zo’n 2 tot 4 uur. Wil je meer informatie en op de hoogte blijven? Kijk dan op de website www.biesboschchallenge.nl of op de Facebook pagina via www.facebook.com/biesboschchallenge.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl