Imkers in Almkerk en Wijk houden open huis

Foto: NBV
10 juli 2018, 23:09
Verlopen

ALMKERK/WIJK EN AALBURG - Ben je benieuwd naar het werk van een imker? Wil je weten hoe honing ontstaat? Of hoe bijen hun raten bouwen? In het weekend van 14 en 15 juli houden imkers op meer dan 230 locaties open huis. In Altena zijn de locaties Clootwijck Apiaries in Almkerk en The Honey Bin in Wijk en Aalburg open.

Voor het negende jaar op rij organiseert de Nederlandse Bijenhoudersvereniging de Landelijke Open Imkerijdag, het grootste imkerevenement in ons land. Nederland telt ongeveer 10.000 imkers waarvan 80% is aangesloten bij de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV). Tijdens het open huis van de bijenhoudersvereniging ontdek je van alles over bijen. Je krijgt uitleg over werksters, darren en de (bijen)koningin en krijgt praktische tips over het bij-vriendelijk maken van eigen tuin en balkon. Je ziet hoe honing wordt gemaakt en je gaat in bijenkast op zoek naar de koningin.

De Open Imkerijdag is bij Clootwijck Apiaries op zaterdag 14 juli 10:00 tot 17:00 uur aan de Woudrichemseweg 36 A in Almkerk en bij The Honey Bin ook op zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur aan de Veldstraat 53 te Wijk en Aalburg. Kijk voor alle open huis locaties en meer informatie over dit weekend van 14 en 15 juli op de website www.bijenhouders.nl/landelijke-open-imkerijdag.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl