Prijzen voor Biesboschzwemmers op vele terreinen

Foto: Biesboschzwemmers
12 juli 2018, 08:20
Verlopen

REGIO - Het afgelopen weekend zijn er op drie plaatsen Biesboschzwemmers actief geweest. In Vianen kwamen Lars de Kooter, Ingmar Visser en Wouter van der Stelt aan de start van een open water wedstrijd.

In Eindhoven zwommen Annette Wijnja, Nico Swart, Romée van Rossen en Margonda Versluis een wedstrijd in het 50 meter bad en Paul Wijnja, Harry Cornet, Arjon de Bok en Erik Huisman kwamen aan de start van een crosstriathlon in Gasselte. Lars en Ingmar wisten in Vianen een medaille te veroveren. Lars was de beste van zijn leeftijd op de 500 meter vrije slag, terwijl er voor Ingmar een bronzen medaille was op de 1000 meter schoolslag bij de masters. Later op de 1000 meter vrije slag werden Ingmar en Wouter vijfde in hun categorie.

Goede test Annette en Nico

Annette en Nico waren naar Eindhoven gegaan om zich te testen in voorbereiding op de Europese Masters Kampioenschappen die in Kranj, Slovenië gehouden gaan worden. Annette kwam aan de start van de 100 en 200 schoolslag en de 200 rugslag. Annette was vooral tevreden over haar tijden op de schoolslag. Nico zwom de 100 en 200 rugslag en 100 schoolslag. Op de laatste afstand wist Nico zijn persoonlijk record aan te scherpen. Daarnaast was de tijd op de 100 rugslag ook goed te noemen. Margonda wist op zowel de 50 rugslag als de 50 vlinderslag dikke persoonlijke records te zwemmen. Op de rugslag haalde Margonda 3,5 seconden van haar tijd af en op de vlinderslag ging Margonda ruim 2,5 seconde sneller dan zij ooit gedaan heeft in een 50 meter bad. Romée kwam op drie nummers aan de start en zwom op twee afstanden nieuwe toptijden. Op de 100 schoolslag haalde bijna drie seconden van haar tijd af en op de 50 vlinderslag ging ze ruim twee seconden sneller dan ooit. Op de 50 rugslag lukte het haar niet om haar beste tijd aan te scherpen. Alle vier de zwemmers kunnen dus terugkijken op een geslaagde wedstrijd.

Tweede plaats voor triathlontrio

’s Zomers doen enkele zwemmers mee aan diverse triathlons. In Gasselte deed Paul samen met Harry en Arjon mee aan een teamtriathlon. Paul zwom 1500 meter, Harry mocht 45km fietsen en Arjon liep 18km hard door het bos. De heren waren acht minuten sneller dan een jaar geleden en net als vorig jaar wisten zij tweede te worden. Erik deed de triathlon solo, maar zijn afstanden waren iets korter. Erik zwom 1000 meter, hij moest 30km fietsen en 12km hardlopen. Erik was net iets meer dan drie en een half uur bezig en eindigde in de middenmoot.

De komende weken zal er aan diverse open water wedstrijden en triathlons deelgenomen gaan worden en de eerste zwemwedstrijd is de Europese Masters Kampioenschappen in Slovenië. Op zaterdag 8 september organiseren de Biesboschzwemmers voor de zesde keer de Biesbosch Open Water Race ter hoogte van de Kooikamp/Vijcie.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl