Geen namen op vredesmonument in Veen

Foto: Pixabay
21 juli 2018, 11:18
Verlopen

VEEN - De namen van verzetshelden en oorlogsslachtoffers uit Veen mogen niet op het nog te bouwen vredesmonument in Veen prijken. In een brief geeft burgemeester Fons Naterop aan: ‘Het benoemen van namen roept nogal wat weerstand op het in dorp’.

In nieuwbouwwijk De Eng in Veen zou in september een vredesmonument verschijnen. Juist in die buurt, waar de straten ook de namen van verzetshelden dragen, is veel gebeurd in de Tweede Wereldoorlog. Een monument dat herinnert aan het bombardement in de buurt en tegelijkertijd stilstaat bij de vrijheid van nu, zou volgens de stichting Oorlogsmonument Verzetsplein niet misstaan.

Nu er echter discussie is ontstaan over het wel of niet verwerken van de namen, grijpt het college van burgemeester en wethouders in. De namen mogen wel op een aparte plaquette naast het al bestaande oorlogsmonument aan de Grote­straat. De gemeente wil voorkomen dat er twee oorlogsmonumenten met dezelfde betekenis in één dorp komen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl