(Vijf)Duizend meter voor Stichting ALShetjeraakt

Foto: Archief editie 2017: Op de foto Inge Dekker (foto: Mark Visser)
25 juli 2018, 12:00
Verlopen

WERKENDAM/SLEEUWIJK - Vorig jaar was de vijfde editie van de Biesbosch Open Water Race (BOWR) en speciaal hiervoor werd er deelgenomen aan de actie 'Zwem voor MIJ'. Dit was een sponsoractie opgezet door de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond. Dit jaar is er gekozen voor de Stichting ALShetjeraakt.

De stichting ALShetjeraakt heeft als doel om de ziekte ALS bekend(er) te maken, de patiënten en hun naasten te steunen en geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek en patiëntenzorg om deze verschrikkelijke zenuw- en spierziekte een halt toe te roepen. Tijdens de BOWR van 2018 wordt de 1000 meter prestatietocht omgedoopt tot ‘1000 meter voor Stichting ALShetjeraakt’. De minimale inleg aan de 1000 meter is € 10, maar dit mag uiteraard ook veel meer zijn. Het geld kan op de dag zelf betaald worden bij de organisatietent. De 1000 meter start om 12.00 uur en je moet minimaal een uur van te voren aanwezig zijn. Speciaal voor de hele fanatiekelingen is het mogelijk om 5000 meter te zwemmen. De 5000 m staat gepland om 10.00 uur en ook hiervoor moet minimaal € 10 betaald worden om aan deel te nemen.

De BOWR2018 is op zaterdag 8 september 2018, een dag voor de Amsterdam City Swim waar deelnemers 2000 meter in de Amsterdamse grachten gaan zwemmen. Op 9 september zullen ook enkele Werkendammers meedoen, namelijk Jolanda en Jade Groeneveld en Miranda van Ballegooijen. Degene die 2000 meter of Amsterdam te ver vinden kunnen dus een dag eerder hun steentje bijdragen door in Werkendam het water in te duiken. Meer informatie is te vinden op www.bowr.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl