Progressief Altena: “Hitte… stress? Is de gemeente wel voorbereid?”

Foto: Progressief Altena
30 juli 2018, 12:37
Verlopen

WERKENDAM - De regio Altena zucht al weken onder intense droogte en hitte. Het watergebruik is inmiddels aan banden gelegd en hierdoor lijkt er nauwelijks nog een plek te vinden waar je lekker op je gemak kunt genieten van de zomer.

Hoe anders geldt dit voor de boomrijke plaatsen in Altena. Voor hen die ruimte in hun tuin hebben voor een fraaie dakplataan, is het genieten als God in Frankrijk. Voor het voorkomen van hittestress zijn bomen onontbeerlijk. Maar denk ook eens aan het verminderen van fijnstof, versterken van de biodiversiteit, oplossen van het waterproblemen en zelfs de waarde van je huis. Allemaal wordt dit in hoge mate bepaald door een groene leefomgeving. Hoe wrang is het dan dat keer op keer Progressief Altena tevergeefs vraagt om ruimer opgezette wijken.

Keer op keer wordt er volgens Progressief Altena gekozen voor nog intensievere bouw, nog meer inbreiding, nog meer verstening, nog meer hitte en nog meer fijnstof. Progressief Altena wil deze trend al jaren keren en zal dit thema in de komende verkiezingen ook waar het maar kan aankaarten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl