Voorwerpen en foto’s gezocht voor expositie

Foto: Hannie Visser-Kieboom
30 juli 2018, 12:42
Verlopen

ALTENA - In aanloop naar één gemeente Altena organiseert Erfgoed Altena, de Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a. in samenwerking met het Streekarchief in Heusden vanaf september 2018 de expositie Van Emmikhoven tot Altena.

De expositie is in september te zien op Kasteel Dussen en daarna in de gemeentehuizen in de regio. In de gemeentehuizen worden tijdens de expositie film- en foto avonden gehouden. De expositie Van Emmikhoven tot Altena brengt de geschiedenis van de 14 voormalige gemeenten in het Land van Heusden en Altena in beeld. Van Emmikhoven, de eerste gemeente die al in de 19e eeuw heringedeeld werd, tot Altena, de laatste gemeente die straks gevormd wordt.

Om invulling te geven aan deze expositie, zoekt de organisatie voorwerpen met logo’s of beeldmerken van de vroegere gemeenten. Te denken valt aan serviesgoed, relatiegeschenken, pennen, briefpapier, schilderijen, etc.. Om invulling te geven aan deze expositie, zoekt de organisatie voorwerpen met logo’s of beeldmerken van de vroegere gemeenten, zoals lepeltjes, kop en schotels en relatiegeschenken. Behalve informatiepanelen over iedere afzonderlijke gemeente, wil de organisatie ook trouwfoto’s laten zien die gemaakt zijn in of rondom voormalige gemeentehuizen.

Meer weten? Wilt u voorwerpen aanmelden of trouwfoto’s mailen? Dat kan via hanviskie@gmail.com.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl