Scheepswrakken aan het Steurgat weggesleept

Foto: Sander van Strien
2 augustus 2018, 10:37
Verlopen

WERKENDAM - De eigenaar van de scheepswrakken in het haventje van de Keizersguldenwaard aan het Steurgat in Werkendam heeft de dwangsom die door Rijkswaterstaat was opgelegd, kunnen afwenden.

Maandag liet hij de schepen ruim op tijd transporteren richting ‘s-Gravendeel. Hij heeft de wrakken daar verkocht aan Scheepssloperij Nederland bv. De meeste schepen gingen aan het eind van de morgen begeleid door twee sleepboten richting hun eindbestemming. De wrakken werden via de Biesbosch en Drimmelen naar de Dordtse Kil geleid. Zo werd de Biesboschsluis omzeild, waarschijnlijk was het transport te groot om die te passeren.

De eigenaar van de wrakken regelde het transport nadat hem door Rijkswaterstaat een dwangsom van 5000 euro was opgelegd voor iedere week dat de wrakken nog in het haventje zouden liggen na donderdag 26 juli. Bovendien zou de eigenaar moeten betalen voor het bergen van de schepen als hij niet snel genoeg in actie zou komen. 

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl