Verbod op beregenen geldt niet meer voor de Noordwaard

Foto: Pixabay
2 augustus 2018, 10:41
Verlopen

WERKENDAM - Voor de Noordwaard is het verbod op het overdag beregenen van stukken land met oppervlakte water opgeheven. Volgens waterschap Rivierenland is er genoeg water en per polder zijn er slechts één tot twee grondeigenaren.

De zeven kleine polders hebben geen kleine vertakkingen in het watersysteem, zoals elders wel vaak het geval is. Voor de rest van de regio geldt het verbod nog wel. Het waterschap stelde vorige week een sproeiverbod in. Daardoor mogen boeren door de aanhoudende droogte overdag hun land niet meer met slootwater besproeien.

Ook gemeenten kunnen hun sportvelden niet met oppervlaktewater beregenen. Wie toch sproeit, kan een boete krijgen. 

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl