Slechts één schade uitgekeerd na afsluiting Merwedebrug

Foto: Archief
6 augustus 2018, 16:25
Verlopen

REGIO - Rijkswaterstaat heeft tot nu toe slechts één keer schade uitgekeerd voor de maandenlange sluiting van de Merwedebrug in 2016. In totaal werden 52 schadeclaims van transportbedrijven ingediend.

Rijkswaterstaat stelt dat het grootste deel van de claims niet aan de eisen voldoet omdat de schade te klein is voor een vergoeding. De Merwedebrug tussen Werkendam en Gorinchem was vanaf oktober 2016 drie maanden lang dicht voor zwaar vrachtverkeer. Vrachtwagenchauffeurs moesten kilometers omrijden en waren soms uren langer onderweg.

De schade wordt echter alleen vergoed als een transporteur kan aantonen dat het schadebedrag minimaal vijf procent van de jaaromzet bedraagt. Het bedrijf dat de schade wel vergoed krijgt, krijgt overigens alleen een deel vergoed.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl