Belauto Altena biedt uitkomst als er geen OV is

Foto: Altena TV
10 augustus 2018, 13:52
Verlopen

SLEEUWIJK - Initiatiefnemer van de belauto, Roel Tijmons uit Sleeuwijk, wil met de belauto mensen helpen wanneer er geen openbaar vervoer is.

De belauto moet zich wel aan de routes van het openbaar houden. “Het is geen taxi,”‘ licht Roel toe. Hij rijdt van halte naar halte maar wel op bestelling. De kosten zijn tegen normaal OV-tarief. “Het loopt nog geen storm, want mensen zijn nog op vakantie en moeten nog wennen aan het idee dat er weer OV beschikbaar is,” zegt Roel. Momenteel rijdt de buurtbus in Altena niet meer op zaterdag en naar het Biesbosch Museumeiland is er helemaal geen openbaar vervoer beschikbaar.

Door financiële bijdragen van diverse sponsoren en subsidie van de gemeente Werkendam kan Roel de belauto mogelijk maken. Hij hoopt in de toekomst zelfs een tweede auto in te kunnen zetten. Als u ook gebruik wil maken van de belauto, kan dat via 06-27203010.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl