Boerenerfdag 2018: een leuk dagje uit voor jong en oud

Foto: Pixabay
10 augustus 2018, 10:03
Verlopen

WIJK EN AALBURG - Op zaterdag 18 augustus openen Oscar en Anita Combee de deuren van hun bedrijf voor de Boerenerfdag. In Wijk en Aalburg runnen zij een moderne geitenhouderij met 650 melkgeiten.

De Boerenerfdag is inmiddels een begrip in de omgeving. Omdat de Boerenerfdag ieder jaar op een ander bedrijf is, is er ieder jaar weer iets heel anders te zien. Zoals ieder jaar wordt de Boerenerfdag georganiseerd vanuit ZLTO Altena Biesbosch, maar dit jaar ook door Puur uit Altena. Dit is een nieuwe organisatie van de initiatiefnemers ZLTO Altena Biesbosch, ANV Altena Biesbosch en de Streekproducenten. Samen willen zij zich sterk maken voor de PR van de lokale boeren en tuinders. Loop door de hightech draaiende melkstal, bekijk de duurzame geitenstal van dichtbij, ontdek wat een geit eet en ervaar zo wat een geitenhouder allemaal moet doen voordat de melk met de melkauto naar de fabriek gaat. In de fabriek, in dit geval de Bettinehoeve, wordt de melk verwerkt tot heerlijke geitenkaas. Die is natuurlijk te proeven op de Boerenerfdag.

Ook voor de kinderen is er van alles te doen: een knuffelhoek om konijnen te aaien en te knuffelen, een springkussen waar ze zich helemaal uit kunnen leven, een heerlijk ponyritje en nog veel meer leuke activiteiten. Daarnaast kunt u op het terras genieten van een bakje koffie en een heerlijk stukje zelfgebakken appeltaart. Verder presenteren lokale organisaties en ondernemers zich graag aan u. Iedereen is op 18 augustus van harte welkom tussen 10.00 en 17.00 uur aan de Dodesteeg 1 in Wijk en Aalburg.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl