Doet u mee met de eerste rollator streetrace Altena?

Foto: Ton Damen
13 augustus 2018, 18:41
Verlopen

ALMKERK - De Riethorst Stromenland nodigt mensen die lopen met een rollator uit om op woensdag 12 september 2018 deel te nemen aan de eerste rollator streetrace Altena.

Dit evenement wordt gehouden op het parkeerterrein achter sportcentrum Het Verlaat in Almkerk. Alle inwoners van Het Land van Heusden en Altena kunnen meedoen. Inschrijven is mogelijk tot 2 september. De rollatorloop is een wandeltocht van minimaal 500 meter over een speciaal uitgezet parcours. Het idee erachter is om mensen in beweging te krijgen die doorgaans door ouderdom, fysieke beperkingen of weinig sociale contacten veel binnen zitten. Deelnemers kunnen op ludieke wijze kennismaken maken (loop)hulpmiddelen.

In het voorjaar werd in Oosterhout ook al een rollatorrace georganiseerd. Deze race was zeer succesvol en kreeg landelijke aandacht van de media. Omdat ouderen aangaven zoveel plezier te hebben gehad, heeft De Riethorst Stromenland besloten ook in de gemeente Altena een rollatorrace op te zetten. De rollatorrace is een initiatief van zorgorganisatie De Riethorst Stromenland in samenwerking met ZorgpleinMaaswaarden en Het Verlaat Almkerk. Ook organisaties zoals Thebe en Stichting Trema zijn betrokken bij de eerste rollatorstreetrace. Zorgorganisatie De Riethorst Stromenland ziet in de rollatorrace een leuke manier om organisaties samen te brengen binnen de nieuwe gemeente Altena die vanaf 2019 van start gaat.

Het evenement vindt plaats tussen 11.00 en 16.00 uur. Deelnemers krijgen een een lunch en een aantal consumpties aangeboden van de organisatie. Het programma valt samen met een sponsorloop van de plaatselijke basisschool en BSO Hoppas. Tijdens het evenement is er verder een informatiemarkt en wordt gezorgd voor muzikale omlijsting. Meedoen is belangrijker dan winnen, het gaat vooral om het plezier. Indien nodig regelt de organisatie het vervoer van deelnemers van en naar de locatie.Deelname aan de rollatorrace is gratis. Ouderen doen mee op eigen risico. Deelnemers brengen hun eigen rollator mee.

Inschrijven kan via email: t.damen@drsn.nl. Vermeld duidelijk uw naam, adres, leeftijd en telefoonnummer. Heeft u een probleem met vervoer? Laat het dan ook even weten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl