‘Een Altena, een eeuw te laat’

Foto: Hannie Visser-Kieboom
13 augustus 2018, 18:45
Verlopen

DUSSEN - In aanloop naar 'één gemeente Altena' houdt de Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a. en Erfgoed Altena in samenwerking met het Streekarchief in Heusden vanaf september 2018 de expositie Van Emmikhoven tot Altena.

De expositie wordt woensdagavond 5 september geopend op Kasteel Dussen door de huidige bestuurders van de gemeenten Aalburg, Woudrichem en Werkendam. Voorafgaand aan de opening zullen de drie oud-burgemeesters Henk Hellegers, Joop Worrell en Jan Nico Scholten een korte inleiding houden op ‘Een Altena, een eeuw te laat’. Het trio Sfeer zorgt voor de muziek en speelt liedjes zoals ‘O, Heerlijk Altena’ van de Wilpi’s.

De expositie is in september te zien op Kasteel Dussen en daarna in de gemeentehuizen in Woudrichem, Aalburg en Werkendam. De expositie Van Emmikhoven tot Altena brengt de geschiedenis van de 14 voormalige gemeenten in het Land van Heusden en Altena in beeld. Van Emmikhoven, de eerste gemeente die al in de 19e eeuw heringedeeld werd, tot Altena, de laatste gemeente die straks gevormd wordt per 1 januari 2019.

Behalve informatiepanelen over iedere afzonderlijke gemeente, toont de expositie ook trouwfoto’s en voorwerpen die het logo of wapen van voormalige gemeenten dragen. Ook worden stoelen uit enkele voormalige gemeenten in de voormalige collegekamer op Kasteel Dussen samengebracht. Op Kasteel Dussen is de expositie te zien op 9 september (Open Monumentendag) en daarna op 16, 23 en 30 september. In ieder gemeente huis wordt tevens een film/foto avond gehouden; op 3 oktober in de Werf in Woudrichem, op 6 november op het gemeentehuis in Aalburg en op 6 december op het gemeentehuis in Werkendam.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl