Zwaluwtil geplaatst aan de Eikenlaan in Sleeuwijk

Foto: Pixabay
16 augustus 2018, 18:59
Verlopen

SLEEUWIJK - Donderdagochtend heeft een groep vrijwilligers een zwaluwtil geplaatst bij de Eikenlaan in Sleeuwijk. Wethouder Machiel de Gelder van de gemeente Werkendam was ook aanwezig en verrichtte de officiële plaatsing.

In de zomer van 2016 werd Sleeuwijk geplaagd door een hardnekkige overlast van muggen vanwege het warme weer en het stilstaande lage water in de uiterwaarden. Het blijkt dat muggen een aantal natuurlijke vijanden hebben, zoals vleermuizen en zwaluwen.

Met medewerking van de gemeente Werkendam, Brabants Landschap en Altena-tuur werd een zwaluwtil ontworpen waarin zwaluwkoppels kunnen wonen en daarmee de muggen te lijf kunnen gaan. Later worden er ook nog vleermuiskasten opgehangen op plaatsen waar muggen een plaag dreigen te worden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl