Oud-wethouder Evert Begemann overleden

Foto: Archief Progressief Altena
18 augustus 2018, 10:48
Verlopen

WERKENDAM - Evert Begemann, voormalig raadslid en wethouder voor PvdA en later Progressief Altena in de gemeente Werkendam, is donderdag overleden op 69-jarige leeftijd.

Evert Begemann wordt door zijn partij Progressief Altena omschreven als een socialist, idealist en een realist. Hij zocht altijd naar de overeenkomsten in plaats van de verschillen. Hij was jarenlang het rode gezicht van de Partij van de Arbeid in Werkendam. Als jonge socialist bracht hij leven in de raadsbrouwerij. Bekend is het verhaal dat een emmer vermoedelijk verontreinigde grond werd meegenomen naar de raadszaal en werd uitgestort op de tafel van de wethouder. De reactie van de wethouder maakte meteen duidelijk hoe het met de grondkwaliteit gesteld was. Evert kende de gevoeligheden van de Werkendamse gemeenschap als geen ander. Ook stond hij aan de wieg van Progressief Altena.

Als wethouder van 2006 tot 2010 heeft hij vele zaken op de rails gezet, waaronder accommodatiebeleid, WMO en combinatiefunctionarissen. Een overstap van wethouder naar raadslid viel niet mee. Na zo vele jaren raadswerk had Evert recht op een lintje, maar dat hoefde voor hem niet. Hij vond de verrichte arbeid gewoon en niet zo bijzonder dat er een onderscheiding bij hoort.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl