Altena Rond gaat de benen verzetten voor het goede doel

Foto: G.J. Rouvoet
19 augustus 2018, 10:08
Verlopen

WERKENDAM - Op zaterdag 6 oktober gaat het gebeuren: de wandeltocht Altena Rond 2018 voor Pink Ribbon. Pink Ribbon financiert wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Sinds 2016 is Pink Ribbon een merk van KWF Kankerbestrijding.

Er is een nieuwe wandeltocht uitgezet van ongeveer 18 km. De tocht vertrekt om 8.30 uur vanaf Fort Altena en voert onder andere naar Werkendam, door een roze uitgevoerde Hoogstraat, langs de jachthaven en het Schapendijkje, door de polder naar de Kille en via Fort Bakkerskil over het fietsbruggetje weer naar Fort Altena. Inmiddels hebben al meer dan 220 personen ingeschreven voor het evenement. Daarom heeft de organisatie het maximaal aantal deelnemers verhoogd naar 600. 

Vorig jaar is er met 500 deelnemers 74.358 euro bij elkaar gebracht. Het doel is om de geweldige prestatie van vorig jaar te evenaren. Pink Ribbon zal de deelnemers suggesties aanleveren om zich te laten sponsoren. Voor deelnemers die 18 km te ver vinden is er een alternatieve route van 12 km uitgezet. Deze start vanaf 9.30 uur. Voor meer informatie over Altena Rond kunt u kijken op www.altenarond.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl