Bijzondere voorwerpen tijdens expositie op Kasteel Dussen

Foto: Sander van Strien
22 augustus 2018, 18:47
Verlopen

DUSSEN - In aanloop naar één gemeente Altena organiseert Erfgoed Altena, de Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a. in samenwerking met het Streekarchief in Heusden vanaf september 2018 de expositie Van Emmikhoven tot Altena.

Er zijn al diverse voorwerpen beschikbaar gesteld zoals serviesgoed, relatiegeschenken, pennen, briefpapier, schilderijen, etc. Maar op dit moment valt het nog wel een beetje tegen. Hannie Visser-Kieboom en Kees Vreeken willen zich altijd nog laten verassen, mocht iemand nog iets op zolder hebben staan.

De expositie is in september te zien op Kasteel Dussen en daarna in de gemeentehuizen in de regio. Kasteel Dussen, wat tussen 1954 en 1997 dienst deed als gemeentehuis van de gemeente Dussen, heeft veel voorwerpen uit die gemeente. Een van die voorwerpen is de ambtsketen, ‘een heel mooi stuk’, volgens Kees Vreeken. De expositie staat als eerst in Kasteel Dussen. De expositie start op 8 september tijdens Open Monumentendag.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl