Groot tekort aan vrijwilligers bij Dierenambulance Altena

Foto: Pixabay
23 augustus 2018, 21:06
Verlopen

ALTENA - Dierenambulance Altena kampt met een groot tekort aan vrijwilligers en moet mogelijk haar activiteiten gaan staken.

Nu al worden dieren in nood lang niet altijd geholpen. Al tien jaar is de dierenambulance Altena een begrip. Nu dreigen de vrijwilligers te stoppen. Het is met een handjevol mensen simpelweg niet meer te doen, laten ze weten. De laatste drie vrijwilligers proberen alles op alles te zetten om 24 uur per dag beschikbaar te blijven, maar dat gaat niet.

Per jaar moeten ze zo’n 1800 ­oproepen verwerken, maar de vrijwilligers hebben allemaal een baan en andere verplichtingen. De afgelopen weken moesten de vrijwilligers al vaker ‘nee’ verkopen aan mensen, die een dier hadden gevonden of hulp nodig hadden voor hun huisdier. Nieuwe vrijwilligers worden opgeroepen zich te melden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl