Ontdek de grootste vesting van Nederland

Foto: St. Gorinchem Citymarketing
25 augustus 2018, 07:22
Verlopen

GORINCHEM - Op Open Monumentendag staat de vesting centraal in Gorinchem. Zaterdag 8 september zijn een aantal markante (vesting)gebouwen gratis te bezoeken tussen 10 en 17 uur. Een unieke kans om binnen te kijken bij monumenten die normaal gesloten blijven.

Gorinchem was eeuwenlang een belangrijke garnizoensstad in de Hollandse Waterlinies. Het militaire leven heeft een blijvende stempel gedrukt op de vesting. Ook nu nog is Gorinchem de grootste authentieke vesting van Nederland. Tijdens Open Monumentendag kun je de vesting zelf ontdekken. Een aantal bijzondere gebouwen zijn alleen deze dag open en er zijn allerlei extra activiteiten. Zo ontdek je waar de Caponnière voor diende, kun je een kijkje nemen in de volkstuinen aan de Oostgracht en zie je met eigen ogen hoe meel gemalen wordt in molen ‘Nooit Volmaakt’.

Om 13.00 uur en 15.00 uur kun je met een gids gratis de Grote Toren beklimmen. Je kunt je vooraf inschrijven bij de VVV of op de dag zelf. Er kunnen maximaal 15 deelnemers per keer mee. Ook is er een gratis stadswandeling. De enthousiaste gids leidt je langs de historische highlights en vertelt echte Gorcumse verhalen. Wil je alle geheimen van de vesting ontdekken? Doe dan mee met de vestingwandeling. Een deskundige gids voert je langs de belangrijkste militaire gebouwen en over het interessantste deel van de vestingwal. 

Meer informatie en reserveren van activiteiten bij VVV Gorinchem, Groenmarkt 8, tel. 0183 – 63 15 25 of vvv@mooigorinchem.nl. Hier ligt op 8 september vanaf 10 uur ook het programmaboekje klaar. Een volledig overzicht van de opengestelde monumenten en activiteiten is te zien op www.openmonumentendag.nl (zoek op Gorinchem).

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl