Samen Sporten en Bewegen voor een goede gezondheid

Foto: Pixabay
29 augustus 2018, 19:16
Verlopen

WIJK EN AALBURG - De gemeente Aalburg, SSNB, VluchtelingenWerk en het Da Vinci College hebben de handen ineen geslagen om vergunninghouders van 18 jaar en ouder te enthousiasmeren om te gaan sporten. Goed voor de gezondheid en een leuke en leerzame manier om deel te nemen aan de samenleving.

In dit kader heeft het Da Vinci College de laatste lessen van het schooljaar 2017-2018 afgesloten met verschillende sportactiviteiten. Onder leiding van beweegcoach Bram Siero hebben de cursisten taalonderwijs in MFC d’Alburcht kennis gemaakt met verschillende sporten: basketbal, tafeltennis, volleybal, voetbal, hockey en badminton. Tevens is er een sportenquête afgenomen onder vergunninghouders. Op deze wijze zijn de verschillende interesses gepeild.

Er worden mensen gezocht met een kloppend sporthart die zich bovendien willen inzetten om deze mensen hun plekje te laten vinden binnen een sport(vereniging) naar hun keuze. Aangezien de interesses in beeld zijn, is men specifiek op zoek naar sportmaatjes die thuis zijn in of in ieder geval affiniteit hebben met de volgende sporten: Volleybal, zwemmen, fitness, handbiken en wielrennen. De officiële functieomschrijving is te vinden op de site van VluchtelingenWerk Altena: www.vluchtelingenwerk.nl/zuidnederland/vluchtelingenwerk-altena.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl