Project ‘Huis op Maat’ gelanceerd in de Werf

Foto: Altena TV
30 augustus 2018, 22:55
Verlopen

ALTENA - Onder grote belangstelling van zowel voorlichters als woningscanners is 30 augustus de officiële aftrap gegeven voor het project ‘Huis op Maat’.

Het doel van dit project is het veiliger maken van woningen op diverse gebieden zodat voornamelijk ouderen langer en veilig thuis kunnen blijven wonen. Onder de vlag van Loket Altena en Trema Welzijn is een grote groep vrijwilligers getraind om op aanvraag samen met de bewoners een volledige check van de woning uit te voeren om zo bewustwording van eventuele onveilige situaties te bewerkstelligen.

Een van de grote uitdagingen is ‘wanneer ben je oud’ aldus enkele vrijwilligers. Vaak vinden de mensen bij wijze van spreken de buurman oud en kunnen ze zelf nog prima wonen zonder aanpassingen. Toch dragen bewustwording, goede informatie en een lage drempel om eenvoudige hulpmiddelen aan te schaffen dat het project ‘Huis op Maat’ van toegevoegde waarde is.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl