Landelijke Fruitplukdag bij Fruitschuur Oostveen

Foto: Puur uit Altena
4 september 2018, 08:01
Verlopen

NIEUWENDIJK - De landelijke Fruitplukdag komt er weer aan. Op 15 september openen tientallen fruittelers in heel Nederland hun boomgaarden en landwinkels voor de rest van het land. Zo ook de familie Oostveen van Fruitschuur Oostveen. Iedereen is dan ook van harte uitgenodigd om appels te komen plukken.

Kom een kijkje nemen in de boomgaard met appels, peren en kersen en ervaar hoe het is om appels te oogsten. Misschien is die appel wel veel lekkerder als je deze zelf geplukt hebt. Er is van alles te zien en te beleven. Zo kun je een ritje maken in de pluktrein en proeven van alle fruitsoorten. De kinderen kunnen zich vermaken op een springkussen en in een kleur- en tekenhoek. Een imker komt laten zien wat bijen doen voor de boomgaard. Eet nog een lekkere pannenkoek of een kersenijsje of geniet van een bakje koffie, thee of fris en zelfgebakken appeltaart en cake op het terras.

De nationale Fruitplukdag wordt georganiseerd door NFO, de Nederlandse Fruittelers Organisatie. Het wordt georganiseerd om de consument te laten zien hoe fruit geteeld en geplukt wordt en daardoor mensen bewust te maken van wat er allemaal in Nederland groeit en dat je dat niet allemaal uit het buitenland hoeft te halen. Iedereen is van harte welkom op 15 september van 10.00 uur tot 16.00 uur aan Paralelweg 3 in Nieuwendijk.

Houd Puur uit Altena goed in de gaten, want binnenkort volgt een nieuwe activiteit: Bakkie bij de Boer. Onder het genot van een bakje koffie vertelt een aantal boeren op hun bedrijf wat ze doen, zodat wij allemaal van alle prachtige landbouwproducten kunnen genieten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl