Start aanleg glasvezel in buitengebied Altena

Foto: Altena TV
4 september 2018, 08:28
Verlopen

WERKENDAM - Op 3 september gaven wethouders Wijnand van der Hoeven van Aalburg, Mathijs van Oosten van Werkendam en Renze Bergsma van Woudrichem samen met Piet Grootenboer, directeur Glasvezel Buitenaf, het startsein voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Altena.

In februari 2018 werd bekend dat ruim 52 procent van de inwoners van het buitengebied koos voor de diensten via glasvezel. Dat was nodig om daadwerkelijk te kunnen starten met de aanleg. Maandag ging de schop in de grond en gaat de aanleg officieel van start.

Piet Grootenboer: “Er was in dit gebied veel vraag naar een goede internetverbinding. De aanmeldingen onderstrepen dit. Dankzij de inzet van de gemeenten, ambassadeurs, lokale verkopers en inwoners geven we het officiële startsein voor de aanleg. Geweldig om te zien hoe iedereen in dit gebied zich heeft ingezet.”

De aannemer Van Gelder is gestart met de aanleg van glasvezel. Naar verwachting is eind eerste kwartaal van 2019 het buitengebied van Altena voorzien van glasvezel. In totaal wordt er 400 kilometer gegraven en inmiddels hebben circa 1350 adressen een glasvezelabonnement afgesloten. Het glasvezelnetwerk in het buitengebied voor Altena biedt voor circa 2650 adressen de mogelijkheid om aangesloten te worden op het netwerk, mits zij een abonnement hebben afgesloten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl