Positief advies voor vergaande samenwerking zorgorganisaties

Foto: Pixabay
5 september 2018, 06:30
Verlopen

REGIO - De ondernemingsraden en de cliëntenraden van De Riethorst Stromenland, Volckaert en Schakelring hebben een positief advies uitgebracht over het voornemen tot vergaande samenwerking tussen de drie zorgorganisaties.

De Riethorst Stromenland, Volckaert en Schakelring maakten in juli bekend de mogelijkheid van een fusie te gaan onderzoeken. Door de krachten en financiële middelen te bundelen kunnen de drie organisaties investeren in innovatie en technologische ontwikkelingen. Begin oktober zal een formele intentieovereenkomst worden ondertekend door de drie bestuurders van De Riethorst Stromenland, Volckaert en Schakelring en de raden van toezicht.

De komende tijd wordt het fusieplan verder uitgewerkt. In het vervolgtraject worden de cliënten/klanten, medewerkers en externe stakeholders van de drie zorgorganisaties betrokken. Ook wordt de formele toestemmingsaanvraag opgestart bij de Nederlandse Zorg Autoriteit en de Autoriteit Consument en Markt. 

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl