Jeugdzeilwedstrijd op afgedamde Maas

Foto: Léon Stok
8 september 2018, 16:14
Verlopen

WOUDRICHEM - Zondag 16 september organiseert Watersportvereniging Woudrichem samen met WV De Merwede uit Gorinchem wederom de Q-cup.

De Q-cup is een regionale zeilwedstrijd waarbij kinderen op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met wedstrijdzeilen. De Q-cup is een landelijk initiatief van het Watersportverbond. De wedstrijd is geschikt voor kinderen tot 13 jaar die de basisbeginselen van het zeilen onder de knie hebben en staat open voor iedereen. Behalve zeilkleding en een zwemvest hoeven deelnemers niets mee te nemen.

De Q-cup speelt zich af in en rond de haven van Watersportvereniging Woudrichem aan de Schapendam. De dag start vanaf 8.30 uur met inschrijving en een uitleg. De regels van de Q-cup zijn eenvoudiger dan de normale zeilwedstrijd regels. Ze worden voorafgaand aan de wedstrijden uitvoerig toegelicht. In de ochtend starten de eerste wedstrijden. De prijsuitreiking is gepland rond 16.30 uur. Er zijn bekers voor de drie beste zeilers in twee klassen. Opgeven voor de Q-cup kan via www.qcup.nl > meedoen > direct inschrijven > Brabant > 16 september Woudrichem.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl