Annette Wijnja tweede van Europa

Foto: BBZ
10 september 2018, 07:39
Verlopen

WERKENDAM/KRANJ - In het Sloveense Kranj werd voor de tweede keer de Europese Masters Kampioenschappen gehouden. In 2007 was het de eerste keer en toen was Annette Wijnja de enige deelnemer namens de Biesboschzwemmers. Dit jaar had zij gezelschap van haar echtgenoot Paul en clubgenoot Nico Swart.

Annette kwam aan de start van de 50, 100 en 200 schoolslag en de 200 rugslag. Haar toernooi begon met de 50 meter schoolslag en hierop wist ze achtste te worden. Dit leverde haar een oorkonde op. Een dag later tijdens de 200 meter wist ze in de laatste meters het zilver veilig te stellen. In 2013 in Eindhoven had ze ook al eens zilver gewonnen op dit nummer, alleen toen in een jongere categorie. De 100 meter schoolslag leek een bronzen medaille op te leveren, maar het bleek uiteindelijk een vierde plaats te zijn. De rugslag liep lekker en helaas viel ze net buiten de top 10.

Voor Paul stond er 50, 100 en 200 vrije slag en 50 vlinderslag op het programma. Paul begon met de langste afstand en hierop zwom hij een persoonlijk, club en Brabants Masters Record. Paul eindigde op de 14e plaats en dit was zijn hoogste klassering. Op de 50 vlinderslag en 100 vrije slag zwom Paul zijn beste tijden van het seizoen en hij verbeterde de clubrecords.

Voor Nico was dit zijn derde ‘Europese’, maar de eerste namens de Biesboschzwemmers. Nico zwom de 50, 100 en 200 rugslag en 100 schoolslag en op de eerste afstand wist hij tiende te worden van Europa. Zijn toernooi was niet zo lekker begonnen met een 21e plaats op de 100 rugslag, maar Nico wist zich duidelijk te herpakken en hij werd 13e op de 200 rugslag.

Over twee jaar zijn er weer Europese Masters Kampioenschappen en deze worden dan gehouden in Budapest (HUN), vorig jaar waren hier de Wereld (Masters) Kampioenschappen. Hoogstwaarschijnlijk zullen deze drie zwemmers hier ook starten en zal de groep groter zijn.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl