Dol-fijne flessenpost actie voor Niels

Foto: Regiowoudrichem
10 september 2018, 21:36
Verlopen

SLEEUWIJK - Op de 20ste verjaardag van Niels van der Giessen uit Sleeuwijk ging de 'Dol-fijne flessenpost' actie officieel van start. Niels lijdt aan het PittHopkins syndroom.

De planning is om in de zomer van 2020 af te reizen naar Curaçao om een therapie te gaan volgen bij het Curacao Dolphin Therapy and Research Center. Dolfijntherapie is een wetenschappelijk onderbouwde vorm van geïntegreerde therapie. Afhankelijk van de problematiek wordt er een programma ‘op maat’ gemaakt. Een combinatie van verschillende therapieën, zoals ergo-, logo-, fysio-, en/of psychologische therapie. Bij kinderen/volwassenen, zoals Niels, kan er door interactief contact met de dolfijnen tussen oefeningen door grote winst behaald worden op gebied van concentratie en sensorische integratie.

Verder zal er ingezet gaan worden op het aan kunnen geven van ja/nee. Door ervaringen van andere kinderen met PittHopkins, het syndroom dat Niels heeft, is gebleken dat hier grote vooruitgang geboekt kan worden. Dit zou een enorme impact hebben op zijn eigen inbreng en afname van frustratie gedrag. Dit bevordert uiteraard de communicatie en contact tussen de zorgverleners en Niels. Zeker nu hij meer te maken heeft met verschillende zorgverleners sinds hij vorig jaar is gaan wonen in het ‘Tweede Thuis’ in Werkendam.

De uitdaging is nu om voldoende geld bij elkaar brengen om de dolfijntherapie voor Niels mogelijk te maken. Daarvoor wordt actie gevoerd, via de Facebook pagina: ‘dolfijntherapie voor Niels’ en de website: www.dolfijntherapieniels.jouwweb.nl. De ‘dol-fijne flessenpost’ is de eerste actie en is door de moeder van Niels zelf bedacht. De flessen met daarin een dolfijn kosten € 5,50. Ze zijn te verkrijgen door naar de speciale Facebookpagina te gaan die voor deze actie is opgezet: ‘dolfijntherapie voor Niels’.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl