Onderzoek naar toegankelijkheid van de Wmo

Foto: Pixabay
13 september 2018, 09:53
Verlopen

ALTENA - De rekenkamercommissie heeft onderzoek gedaan naar de toegankelijkheid van de Wmo in de gemeente Aalburg, Werkendam en Woudrichem. De conclusie van Rekenkamer: alles voldoet netjes aan de wet- en regelgeving en degenen die Wmo-ondersteuning krijgen zijn over het algemeen tevreden.

De Rekenkamer adviseert om een onafhankelijke cliëntondersteuner in te schakelen om de aanvrager van een Wmo-ondersteuning te ondersteunen in het eerste contact met de gemeente. Op dit moment krijgt, diegene die overweegt een aanvraag in te dienen via een zogenoemd keukentafelgesprek, een Wmo-medewerker over de vloer die een onderzoeksverslag maakt en advies geeft. En daar kan het misgaan, omdat zo’n gesprek ‘belemmerend’ kan werken, concludeert de commissie.

De gemeenten zijn niet van plan het beleid aan te passen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl