Progressief Altena: “Geen extra belasting op duurzaamheid”

Foto: Pixabay
13 september 2018, 11:12
Verlopen

ALTENA - Progressief Altena heeft met verbazing kennis genomen van het nieuws dat een woningeigenaar in Emmen een hogere OZB belasting moet betalen vanwege het plaatsen van zonnecollectoren.

Hoewel de eigenaar dit aangevochten heeft bij de rechter, was deze ook van mening dat de gemeente in haar recht stond en de huiseigenaar dus extra belast wordt vanwege deze ingreep die bijdraagt aan de verduurzaming van de samenleving. Progressief Altena vindt dit onbestaanbaar. Omdat het bepalen van de WOZ waarde voor de gemeente relatief veel vrijheden kent en de drie gemeenten, en straks de nieuwe gemeente Altena, een grote duurzaamheidsambitie kent, mag dit in Altena niet gebeuren.

Progressief Altena heeft daarom Artikel 35 vragen gesteld en deze zijn zowel in Werkendam, Aalburg als Woudrichem ingediend. Progressief Altena hoort graag dat de drie gemeenten zich uitspreken voor de duurzaamheidsopgave en daarbij de inwoners die invulling geven aan deze ambitie eerder ondersteund dan (financieel) benadeeld.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl