Boekpresentatie ‘Neem mijn jeugd, die stierf vandaag’

Foto: Fam. van Hekken
15 september 2018, 06:53
Verlopen

GIESSEN - Op 23 september om 14.30 uur bent u van harte welkom op Fort Giessen in Giessen voor de boekpresentatie ‘Neem mijn jeugd, die stierf vandaag’. Rode draad deze middag is de Eerste Wereldoorlog.

Bijna 100 jaar geleden eindigde Wereldoorlog I. Dannie ten Zweege presenteert daarom haar kersverse boek ‘Neem mijn jeugd, die stierf vandaag’. Het boek toont een breed panorama van de kunstscène in Europa ten tijde van WO I. Een boek over bekende kunstenaars maar ook over jonge mensen die aan het begin van hun kunstcarrière stonden. Jonge mensen die niet dan wel gebroken van het front terugkeerden. De gidsen van Fort Giessen vertellen u het verhaal van het Fort ten tijde van WO I en leiden u rond door loopgraaf en langs luister- en schuilplaats.

Jan Verhoeven is een bevlogen kenner en verzamelaar van abstracte kunst en schreef hier onlangs een prachtig boek over. Hij vertelt deze middag over de beginperiode van deze stroming die nagenoeg samenviel met het uitbreken van de eerste Wereldoorlog. Aan bod komen onder andere Kadinsky, Mondriaan en Malevich. Jan is een begenadigd verteller en laat u abstracte kunst beleven. In de bijzondere ambiance van Fort Giessen wordt u uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. U wordt wel gevraagd om u vooraf aan te melden via tantebethjebooks@gmail.com of bel 06-22660901.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl