Laaggeletterdheid in Altena wordt aangepakt

Foto: Pixabay
15 september 2018, 09:02
Verlopen

ALTENA - Als er gekeken wordt naar de regionale scores op het gebied van taal en spelling dan blijkt Altena een zogenaamde taakzwakke regio te zijn.

Donderdag deden Roel Hoogendoorn van SOO-LvA en Ton Lenting van De Stroming de aftrap om de laaggeletterdheid in Altena aan te pakken middels het initiatief Taalimpuls voor Altena. Het doel is om taal een impuls geven en kinderen op die manier een kansrijke toekomst bieden. Ze richten zich op het basisonderwijs en dan met name de kleuters.

Kinderen tussen de 2 en 8 jaar zijn net sponzen, als je op die leeftijd volop inzet om taal een impuls te geven is het rendement heel hoog. Het Samenwerkingsverband PO Langstraat Heusden Altena besloot het project een impuls te geven door subsidie te verstrekken. Ook de gemeente Aalburg sluit zich bij het project aan en de bibliotheek is ook betrokken.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl