Aalburg niet snel met beantwoorden van mails

Foto: Pixabay
17 september 2018, 17:45
Verlopen

REGIO - Wie via internet een vraag stelt aan zijn of haar gemeente en snel antwoord wil, kan maar beter niet in Aalburg of Hardinxveld-Giessendam wonen.

In beide gemeenten komt het voor dat mails met een simpele vraag van burgers na vier maanden nog steeds niet beantwoord is, zelfs ondanks het versturen van een tweede mail. Volgens de eigen gedragslijn van gemeenten moeten online vragen binnen twee dagen worden beantwoord. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de belangenorganisatie Wij Verdienen Beter.

Initiatiefnemer Peter van de Wijngaart onderzocht voor het vierde jaar op rij de online bereikbaarheid van Nederlandse gemeenten. Hij vroeg per e-mail alle 380 gemeenten naar hun begroting voor dit jaar. Vier op de tien gemeenten reageren niet op tijd op per mail gestelde vraag.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl