Jaarmarkt in Giessen weer druk bezocht

Foto: Radio A-FM
18 september 2018, 08:54
Verlopen

GIESSEN - De jaarmarkt in Giessen werd afgelopen weekend tijdens de 52ste editie weer druk bezocht.

Het bestuur had, naast de braderie met 120 kramen, een gevarieerd programma dat van donderdag tot en met zaterdag voor jong en oud wat wils bood. Het mooie weer deed goed mee. De opening, die verzorgd werd door Freestyletalent uit België, trok al veel publiek. Door de drukte konden helaas niet alle aanwezigen de uitvoering goed zien. Bestuurslid Arie Kant geeft aan dat het volgend jaar anders aangepakt zal worden om dit te voorkomen. Aan de ‘Ronde van Giessen’ deden flink wat hardlopers mee.

De braderie op vrijdag en zaterdag had weer veel gevarieerde stands waardoor er voor eenieder wat te koop was. Vrijdagmiddag was one man band Nautilus aanwezig die met zijn zelfgemaakte boot een breed scala aan muziek liet horen. ’s Avonds fietsten diverse klassen een mooi parcours door Giessen tijdens de wielerronde.

Op zaterdagochtend vond uiteraard de rommelmarkt weer plaats die een record aantal deelnemers had. Om zeker te zijn van een goede plaats werden zelfs op vrijdagmorgen al plaatsen gereserveerd, terwijl de rommelmarkt officieel pas op zaterdagochtend om 08.00 uur start. Ook de oude ambachten waren zaterdag weer aanwezig. Uit het oog springend waren de wasvrouwen die op de ouderwetse manier wasdemonstraties lieten zien. Op zaterdagmiddag was Muziekvereniging Kunst en Vriendschap aanwezig om een concert ten gehore te brengen. Voor de jeugd werden ‘s middags een interactieve show en voetbalclinic verzorgd door Les Barenderos, een onderdeel van de bekende voetballer Soufiane Touzani. Vele kinderen hebben hieraan deelgenomen en ook ouderen werden bij de show betrokken. De middag was een groot succes.

Ook de kermisexploitanten zijn dit jaar weer dik tevreden met het aantal bezoekers. In de drukbezochte feesttent heerste op vrijdag- en zaterdagavond een gezellige sfeer. Het bestuur van Stichting Jaarmarkt Giessen kijkt terug op een zeer geslaagde jaarmarkt.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl