Kennisevent ‘Van FoodPrint naar FootPrint’

Foto: Stichting Altena Kennispoort
20 september 2018, 23:53
Verlopen

SLEEUWIJK - Willen we in de toekomst gezond, eerlijk en voldoende voedsel kunnen produceren, dan moet het voedselsysteem drastisch veranderen. Stichting Altena Kennispoort organiseert op vrijdag 21 september het evenement ‘Van FoodPrint naar FootPrint’.

Met het event en de reeds gerealiseerde aanloopactiviteiten er naar toe wil Altena Kennispoort laten zien dat de regio Altena veel te bieden heeft. Het ‘We are Food’-jaar in Altena wordt afgesloten met een groot evenement op vrijdagavond 21 september: “Van FoodPrint naar FootPrint”. Het doel van dit evenement is om overheid, ondernemers, onderwijs en ondernemende burgers te inspireren om samen te zoeken naar duurzame innovatieve oplossingen. De focus ligt tijdens dit evenement op de sectoren agri, food, handel, maritiem en duurzaam transport met een gunstige foodprint.

Harm Edens zit het plenaire gedeelte van de avond voor. Er komen hapjes uit een 3D printer. Kortom: de toekomst begint vandaag. De ontvangst is om 18:00 uur op het Altena College te Sleeuwijk. Meer informatie over dit event en het programma is te lezen op https://www.stichting-altena-kennispoort.nl/foodprint/.

Dit project is een samenwerking tussen de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem, Rabobank Altena, Bedrijvenkring Altena, Regio West Brabant.

 

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl