Nieuwe stichting Muziek tussen de Rivieren organiseert concert

Foto: Dirk Jan van Diggele
20 september 2018, 06:26
Verlopen

WOUDRICHEM - 'Muziek tussen de Rivieren' dat is de naam van de onlangs opgerichte stichting die in de streek heel graag de fraaiste muziek, muziek die door alle tijden heen blijft boeien, onder de aandacht brengt van iedereen, ongeacht leeftijd.

Dit niet alleen door concerten te organiseren, maar ook door daar op een aansprekende manier de inwoner bij te betrekken. Door scholen bij een muzikaal project in te schakelen, bijvoorbeeld. Of stel: je ziet en hoort altijd van die enorm goede zangers en musici de schitterendste muziek uitvoeren, en je hebt er zelf ook altijd al eens aan willen ‘ruiken’ door het zelf te ervaren, zelf uit te voeren. Of je zou als kerkelijke gemeente graag met enige regelmaat cantate-diensten willen beleggen; hoe kom je aan goede musici? Neem contact op met ‘Muziek tussen de Rivieren’.

J. S. Beek: Zo zou Johann Sebastian Bach hebben geheten als zijn wieg ergens hier tussen de rivieren had gestaan. ‘Bach’ is in het Nederlands ‘beek’, ‘vliet’ of ‘stroom’. Zijn muziek past alleen al daarom vloeiend bij deze omgeving. Maar laat hij nu ook de meester van de Barokmuziek zijn. Daarom zal het eerste concert dat onder auspiciën van de nieuwe stichting wordt gegeven, op zaterdag 24 november 2018 in de Sint-Martinuskerk te Woudrichem, bestaan uit de uitvoering van een viertal cantates en een motet van J.S. Bach. Het extra van deze avond is dat u ook de bijbel kunt inzien waarin Bach aantekeningen heeft gemaakt. Vanaf 19.15 uur is de leerzame presentatie van en toelichting op Bachs bijbel. Om 20.00 uur begint het concert. Kaarten zijn te reserveren via de website van de stichting: https://muziek-tussen-de-rivieren.weebly.com/.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl