Drie zorglocaties starten bijzonder project met dromenvangers

Foto: De Riethorst Stromenland
21 september 2018, 19:16
Verlopen

REGIO - Ouderen in het zonnetje zetten en hun dromen uit laten komen. Dat is het doel van Rotaryclub Woudrichem, Stichting Vrienden Stromenland en zorgorganisatie De Riethorst Stromenland.

Afgelopen week zijn daarom speciale dromenvangers onthuld op de zorglocaties Altenahove en Antonia in Almkerk en De Lemmenskamp in Woudrichem. De organisaties roepen alle ouderen binnen de drie zorglocaties op hun droom of wens in te dienen. De droomvangers zijn een initiatief van de Rotaryclub Woudrichem en de Stichting Vrienden Stromenland. Reinier van Elderen van de Rotaryclub Woudrichem vertelt dat het jaar 2018 in het teken staat van contact maken met ouderen. Om die reden klopte de Rotaryclub eerder dit jaar aan bij De Riethorst Stromenland.

Medewerkers verkleed als levensreizigers verzamelden direct na de onthulling van de dromenvangers de eerste dromen van bewoners. Mevrouw Visser vertelt dat ze zo graag nog eens naar de dierentuin zou willen en meneer Rochat durft zijn droom bijna niet te delen. De gedachte eraan ontroert hem al zichtbaar. De drie organisaties gaan komende tijd nog meer dromen en wensen van klanten inventariseren. Bewoners van de zorglocaties Altenahove, Antonia en De Lemmenskamp die een droom hebben, kunnen deze opschrijven en inleveren bij de receptie of deponeren in de daarvoor bestemde brievenbus. Vervolgens hangt een medewerker de droom in de dromenvanger, die in de hal van de zorglocaties hangt. Rotaryclub Woudrichem wil in samenwerking met De Riethorst Stromenland en Stichting Vrienden Stromenland in het najaar een speciale wensendag organiseren en zoveel mogelijk wensen op een dag uit laten komen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl