Indrukwekkende theatervoorstelling ‘Esther was Joods’

Foto: Bibliotheek Altena
21 september 2018, 07:21
Verlopen

ALTENA - Esther van Vriesland, een Gorinchems tienermeisje, schreef in haar dagboek over het dagelijkse leven van een kind in oorlogstijd met alle hoop en wanhoop over school, vriendschappen, ouders en verliefdheden.

Uit haar aantekeningen valt tussen de regels door op te maken hoe zij het toenemende isolement van de joden beleefde. Stichting Theaterproducties Gorcum baseerde op haar aangrijpende verslag de toegankelijk, maar indrukwekkende voorstelling Esther was Joods. De Bibliotheek CultuurPuntAltena presenteert in oktober deze voorstelling aan de scholen uit Altena die deelnemen aan het Cultuurmenu. De theatervoorstelling Esther was Joods vertelt een verhaal uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog in Gorinchem, voor de leerlingen uit Altena is dat erg dichtbij; aan de overkant van het water.

In schooljaar 2018-2019 wil De Bibliotheek CultuurPuntAltena met het Cultuurmenu inspelen op het ‘Europese jaar van het cultureel erfgoed’ wat in 2018 centraal staat. Daarom is gekozen voor educatieve projecten met een erfgoedkarakter.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl