‘Sportgemeente van het Jaar 2018’ en ‘Beste Initiatief 2017/2018’?

Foto: Pixabay
22 september 2018, 07:45
Verlopen

GORINCHEM - De genomineerden voor de verkiezing ‘Sportgemeente van het Jaar 2018’ zijn bekend. De gemeenten Gorinchem, Rotterdam en Veenendaal strijden dit jaar om de eervolle titel.

Samen met de gemeente Breda en Deventer is gemeente Gorinchem tevens genomineerd voor het ‘Beste initiatief 2017/2018 op sport- en beweegbeleid’. Het project ‘Beweegcoach Zorg’ is door de vakjury bij de beste drie geplaatst. De winnende gemeenten worden op woensdag 26 september bekendgemaakt tijdens het jaarcongres van Vereniging Sport en Gemeenten in Breda.

Gemeente Gorinchem is twee keer eerder genomineerd geweest. In 2014 voor het Beste Initiatief en in 2015 voor Sportgemeente. En nu is de gemeente dus voor twee prijzen in de race. Een vakjury die bestaat uit bestuurders/directeuren van toonaangevende organisaties die actief zijn in de wereld van lokaal sport- en beweegbeleid bepaalt de uiteindelijke winnaar van de titel ‘Sportgemeente van het jaar 2018’. De jury staat onder voorzitterschap van VSG-voorzitter Lucas Bolsius, burgemeester van gemeente Amersfoort. De winnaar van het ‘Beste initiatief 2017/2018′ wordt gekozen door een publieksjury bestaande uit 75 collega’s van andere Nederlandse gemeenten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl