Arbeidsmigranten die in Altena wonen, moeten ook in Altena gaan werken

Foto: Archief
23 september 2018, 11:47
Verlopen

ALTENA - Arbeidsmigranten die in Altena komen wonen, moeten ook in Altena gaan werken. De colleges van de gemeente Aalburg, Werkendam en Woudrichem willen zo voorkomen dat uitzendbureaus werknemers hier vestigen, terwijl het bedrijfsleven in Altena daar niet van profiteert.

Maximaal een kwart van de arbeidsmigranten mag elders werken. Volgens de Aalburgse wethouder Wijnand van der Hoeven is het helemaal onmogelijk maken van het werken buiten Altena niet wenselijk en niet mogelijk. Als mensen bijvoorbeeld graag bij familieleden wonen, maar elders in Nederland werken, moet dat gewoon kunnen.

Eerder deze maand werd duidelijk dat in Altena een proef komt om meer arbeidsmigranten te huisvesten. Ze krijgen woonruimte op bedrijventerreinen of in het buitengebied.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl