Groot gedeelte van restaurantactiviteiten worden overgenomen

Foto: Archief
23 september 2018, 11:44
Verlopen

ALMKERK - Wethouder Izak Koedoot van de gemeente Woudrichem meldt naar aanleiding van vragen van AltenaLokaal dat indien de kerk Focus op God inderdaad 't Wapen van Emmickhoven in Almkerk gaat overnemen de kerkgemeenschap ook een groot gedeelte van de activiteiten van 't Wapen van Emmickhoven wil overnemen.

Restauranteigenaar Marco van Beek is al jaren met Focus op God in onderhandeling is over het pand, maar de verkoop lijkt nu rond te zijn. Volgens AltenaLokaal maken omwonenden zich zorgen om de verkeersveiligheid en parkeergelegenheid in de straat. Volgens Koedoot is hiervoor geen reden, omdat de locatie nu 300 man kan huisvesten. De kerk heeft een inschatting gegeven van 150 tot 200 bezoekers per zondag. De gemeente verwacht dus geen scheefgroei in de opkomst.

Volgens Koedoot moet eerst een geluidsonderzoek worden uitgevoerd. Pas daarna kan de gemeente uitsluitsel geven over de verkoop.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl