Eigen muziekstuk voor gemeente Altena door JA!

Foto: JA!
24 september 2018, 20:55
Verlopen

ALTENA - JA! Jeugdfanfare Altena heeft opdracht gegeven om speciaal voor de nieuwe gemeente Altena een muziekstuk te componeren.

Het project is onderdeel van Altena Bruist, een reeks activiteiten op het gebied van bewegen, cultuur en muziek die worden georganiseerd om de 21 kernen die Altena rijk is aan elkaar te verbinden. Leon Vliex heeft het muziekstuk gecomponeerd. Fleur Groenenberg bedacht de naam voor het muziekstuk. Zaterdag 22 september werd het muziekstuk door de componist overhandigd aan Ron van Vuuren, dirigent van JA! Jeugdfanfare Altena. Ook de naam van het muziekstuk werd bekend gemaakt: Elementa.

Leon Vliex heeft zich voor de compositie verdiept in de historie en de kenmerken van het gebied. De compositie is opgebouwd uit elementen die de gemeente Altena kenmerken. Met name de natuurelementen aarde, vuur, water en lucht spelen een prominente rol in de compositie. Elementa begint met een woelige, vurige strijd: oorlog. Het middendeel is rustig en vertegenwoordigt het vele water wat Altena rijk is. De draaiende wieken van de graanmolens staan symbool voor het element lucht. Aan het einde vloeien de thema’s weer samen. Op 5 januari 2019 is de première van het muziekstuk in het Uivernest in Hank. Er zijn voor die avond nog kaarten beschikbaar. Aanmelden kan via www.altena2019.nl/altenabruist.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl