Unieke samenwerking leidt tot vele kampioenen

Foto: Alten Road Runners
24 september 2018, 20:51
Verlopen

DRUNEN - Tijdens een druilerige herfstdag togen vele jeugdige atleten van de Altena Road Runners op zaterdag 22 september naar de inmiddels vertrouwde atletiekbaan in Drunen. Er stond namelijk een uniek evenement op de agenda.

Voor het eerst in de bestaansgeschiedenis van de vereniging werden er namelijk clubkampioenschappen op de baan georganiseerd. Met de verenigingen DAK uit Drunen en ACW uit Waalwijk werd dit gezamenlijk georganiseerd en met een totale opkomst van ruim 170 atleten was het kampioenschap een groot succes te noemen!

Naast de pupillen waren de ook de junioren vertegenwoordig op de baan. De jongens en meiden weerden zich kranig tussen de ervaren atleten uit Drunen en Waalwijk en zeker de gebroeders Mak lieten met regelmaat de zware concurrentie achter zich. De oudste van het tweetal, Ruben, wist zijn categorie van Junioren B te winnen en liep ook nog eens zeer verdienstelijk mee met de 5000 meter. Zijn jongere broer werd knap derde bij de D-junioren en schreef daarmee eveneens het clubkampioenschap op zijn naam. Bij de meiden was de concurrentie ook niet gering maar ze hielden het hoofd keurig koel. Isabel Dikkes werd clubkampioene bij de C-junioren en Phileine Heurter tekende voor goud in haar categorie van de D-junioren.

Pupillen

Ook de pupillen waren weer met een mooie afvaardiging naar Drunen getogen. Ze streden niet alleen tegen elkaar om het clubkampioenschap maar ook tegen Drunense en Waalwijkse atleetjes. Dat ging zeker niet onverdienstelijk en wederom bewees de jeugd van de Altena Road Runners zeer veel potentie te hebben. Zo was daar Jasmijn Timmermans die met haast speels gemak met grote overmacht haar rubriek van de B-pupillen wist te winnen. Ook Tristan van Boven en Stef van Vliet lieten zich het kaas niet van het brood eten door de pupillen van de andere clubs en noteerden respectievelijk een tweede en derde plaats waarmee Tristan zich clubkampioen 2018 mag noemen van de C-pupillen. Bij de B-pupillen werd ook een mooie strijd uitgevochten welke uiteindelijk gewonnen werd door Thomas van Breugel die zijn kampioenschap wist binnen te halen door prachtige sprongen neer te zetten bij het verspringen. Mathijs Kant was de hele dag al op rooftocht bij de A-pupillen, hij had maar 1 doel en dat was winnen en zijn inzet werd dan ook beloond. Hij was oppermachtig op nagenoeg alle onderdelen en mag zich ook clubkampioen noemen. Kadisha van Kooten liet bij de meisjes A-pupillen weer eens zien over stalen zenuwen te beschikken. Geen moment liet zij zich in de luren leggen door het sprintgeweld om zich heen. Koelbloedig deed zij haar ding hetgeen beloond werd met het clubkampioenschap. Nynke Tolhoek is tot slot weer van een heel ander kaliber. Ook al is ze nog maar een mini-pupil, zij gaat altijd vol voor de winst en is bloedfanatiek. Haar inzet werd dan ook beloond met het clubkampioenschap.

Voor herhaling vatbaar

Ondanks het frisse weer kijken de atleten en de organisatie terug op een zeer geslaagd evenement met vele mooie persoonlijke records en enthousiaste reacties. Niet alleen de jeugd liet van zich horen. Ook een aantal volwassen lopers van de Altena Road Runners nam deel aan de 5000m en deden dat op overtuigende wijze. Johan Roozemond wist uiteindelijk tweede te worden met een zeer knappe 17.54 in een sterk veld. Ook hij mag zich nu clubkampioen noemen. Al met al was het evenement een unieke samenwerking tussen drie clubs wat voor herhaling vatbaar is!

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl